Wie ben ik?

Over mijzelf en mijn inspiratiebronnen.

Mijn naam is Loïs Eijgenraam (geboren in 1965). Ik heb samen met mijn partner zes volwassen kinderen, waarvan drie eigen kinderen. Ik ben vanaf 1985 tot 2013 kleuterleidster geweest binnen het vrijeschool onderwijs. Daarnaast werkte ik vanuit een eigen onderneming als (gast)docent op verschillende opleidingen, waaronder een lerarenopleiding en een MBO opleiding voor de heilpedagogiek, zowel in het binnen- als buitenland.

Vanaf 2012 ben ik werkzaam als onderwijsadviseur bij BVS-schooladvies, begeleidingsdienst voor vrijescholen in Nederland. Ik ben auteur van diverse artikelen en boeken. Daarnaast ben ik voorzitter van de landelijke Vereniging voor Vrije Opvoedkunst en bestuurslid van de landelijke sprookjeswerkgroep ‘De Levensboom’.

Inspiratiebron: antroposofie

Ik vind door mijn ervaringen in werk binnen het vrijeschool onderwijs en persoonlijk leven grote herkenning in de visie van de antroposofie. Antroposofie werd begin vorige eeuw geïnitieerd door de Oostenrijkse onderzoeker Rudolf Steiner (1861 – 1925).

Wat mij aanspreekt in de antroposofie is de het leven als een rijk, samenhangend geheel te mogen ervaren. Te mogen leven met de ervaring dat er meer is dan de zichtbare wereld. Dat er een altijd aanwezige hulp is die ons mensen wil bijstaan.

Inspiratiebron: sprookjes, verhalen en werken met beelden

Sprookjes zijn voor mij persoonlijk een onuitputtelijke bron van inspiratie en vitaliteit. De taal in sprookjes verrijkt mijn eigen gevoel. De beelden in de sprookjes ervaar ik als een diepe kennis over de mens die op weg is over een eigen, uniek levenspad. Sprookjes geven mij moed. Kracht en licht. In het werken met mensen gebruik ik graag beelden omdat deze vaak meer zeggen dan een uitleg met woorden.